torsdag 28 januari 2010

Linsburgare med bluecheesedressing


Kvällens hamburgertallrik elegant fotad med mobilkamera.

5 ganska stora biffar:
(två bör man nog äta om man skall bli mätt)
2 dl röda linser
1/2 gul lök
1 stor klyfta vitlök
1/ morot, finriven
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
svartpeppar
(man kan ha kapris oliver eller ngt annat med smak i om man vill)
+
Sås: lika delar yoghurt och bluecheese samt 1/10 majonäs. Mosa / rör ihop, smaka av med salt och peppar. God!
+
Hamburgerbröd i valfri form (här 1/4 pitabröd)
saltgurka är gott!
+ sallad och det där

Blötlägg linser i ljummet vatten i 30 min minst - smaka på en så den är tuggbar först. Jag hackar löken, river moroten, river vitlöken och mixar sedan ihop allt. Man kan smaka av smeten så den känns tillräckligt salt. Hetta upp en stekpanna med olja, stek så det blir fin färg på båda sidor, sänk sedan värmen och sätt ett lock över och låt eftersteka i 5 minuter. Vegobiffar är utmärkt matlåda förresten.

4 kommentarer:

Julia sa...

Mums! Vilka supergoda biffar det blev. Tusen tack för att du delade med dig av receptet.

Emma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma sa...

Jättegott! Kommer absolut laga linsburgare fler gånger :) Din blogg är jättefin, en ny favorit den också! :)

Arlukin sa...

Nä tyvärr dom var inte goda, smaken blev väldigt bitter. Gjorde en annan variant med kokta gröna linser, det blev bättre.