lördag 16 januari 2010

Banan-morot-citron-kardemumma


Även lättjan är uppfinningarnas moder. Kan man inte pallra sig iväg till ICA när sötsuget sätter in så får man utforska de resurser som finns att tillgå. En banan. En morot och kardemumma. En saftig kaka som höjs upp av citronsaften man pressar över på slutet.

2 ägg
1,5 dl socker
25 gram smör
skal av 1 citron
saft av 1/2 citron
1 morot (finriv)
1 banan (mosa)
15 kardemumma kapslar (mortlade grovt)
1/2 dl naturell yoghurt
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
+
1/2 citron att pressa över
samt lite florsocker

Smält smöret. Vispa ägg och socker gärna med elvisp så det blir pösigt. Riv citronskalet och rör ner, rör ner citronsaft. Rör ner smör, mosad banan, riven morot, kardemumma och yoghurt. Blanda mjöl ihop bakpulver på sidan, rör ner med resten. Smörj en form (valfritt ströbröd) och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter på 175 grader. Låt svalna innan ni skär upp. Pressa citron över den uppskurna kakan och pudra (mest av estetiska skäl) med lite florsocker!

1 kommentar:

Anonym sa...

wow ser superdupergott ut