onsdag 20 januari 2010
Broccolioppa med grönpeppar och äggröra
Mycket soppor i vinter. Bara broccoli kan vara lite lamt tycker jag och det är roligt att spetsa till den på ngt sätt. Grönpeppar gör just detta. Macka ska det ju vara till, på rågbrödet passar den här äggröran perfekt. Krämig, smakrik och allmänt bra.
Äggröra 2-3 port:
2 ägg
1 msk majonäs
2 msk yoghurt eller creme-f
1/2 dl finriven parmesan
1 liten saltgurka
2 cm finhackad purjolök
salt pepper
Hacka ägg, purjo och salgurka. Rör ihop med resten och smaka av!
Soppa 2-3 port:
1 stånd broccoli
3 charlottenlökar
2 klyftor vitlök
1-2 tsk vitvinsvinäger (eller vin fast lite mer isf)
1 tsk grönpeppar (i spad)
1 dl grädde
1 grönsaksbuljong
6 dl vatten
salt peppar
Fräs lök och vitlök i kastrull - släng ner allt annat - koka tills broccolin är helt mjuk, mixa sedan slätt. Smaka av med salt peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar