fredag 15 januari 2010

Stuvade makaroner 2.0


Trattkantareller idag också! Jag hade ett paket makaroner hemma och började fundera på hur man kunde uppdatera klassikern stuvade makaroner, lite risottoinspirerat. Mycket gott!

3 portioner:
5 dl makaroner
2 dl torkade trattkantareller
1/2 svampbuljong
3 charlottenlökar
2 rejäla klyftor vitlök
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
bladpersilja eller basilika

Koka makaronerna al dente. Sila av. Fräs under tiden finhackad lök i olja, mortla svampen till ett grovt "mjöl" - fräs med löken, häll sedan på 2 dl vatten och buljong. Låt koka ihop så ganska mycket vätska försvinner. Häll på grädde och koka upp - häll sedan på makaronerna och låt koka med en stund. Tag från plattan finriv parmesanen och rör ner. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka ngt grönt och rör ner vettja! Servera med en god krispig sallad med vinegrette så får du lite tuggmotstånd och syra till. Slurp.

Inga kommentarer: