lördag 11 september 2010

Rostad plommon- och tomatsallad med honung och feta.


Denna kvällsvard var god som tusan.

Plommon
Körsbärstomater
rosmarin
honung
fårost
sallad (gärna blandad med en beskare sort) (t.ex ruccola)
gräslök alt purjo
olivolja
vinäger

Klyv tomaterna och klyfta upp plommonen och lägg en ungsfast form. Ringla honung och olivolja över, samt rosmarin. Sätt ugnen på "snabb" och grilla dem tills de blir mjuka men inte mosiga. Servera på sallad med smulad feta och finklippt gräslök. Servera med en enkel vinegrette till.

Som förätt eller lätt huvudrätt om man har lite gott bröd till.

2 kommentarer:

Hökensås Bigårdar sa...

Det ser och låter väldigt gott. Honung med feta är en av mina favoriter. Testa som plockmat med en skiva melon, underbart gott till grillat.

Kocken sa...

Låter gott!