torsdag 9 september 2010

Inkokt lax med örtig bechamel


Mer husmanskt. Mandelpotatisen var egenodlad!

Koka laxen mjukt i
1/2 liter vatten
1 tsk salt
1/2 citron i klyftor

Bechamel:
2 msk smör
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 dl riven smakrik ost
En skvätt lime
Rikligt med gröna kryddor:
citrontimjan
koriander
gräslök
oregano
(men ta det som finns på din balkong)
salt peppar
+
potatis (från lotten ✌)
gröna bönor (från lotten ✌)
sallad (från lotten ✌)

Såsen gör en bottenredning med smör och mjöl, häll på mjölk och kryddor, salt och lime, koka upp. Tag från plattan och rör ner riven ost, smaka av med salt peppar och lime.

1 kommentar:

Ias matblogg! sa...

Åh så gott! O härligt med egen mandelpotatis!