torsdag 2 september 2010

Dubbelt upp! Kryddigt panerad zuccini och zuccini-sås + mos


Blev bjuden på panerad zuccini häromveckan, gott! Inte så ofta vegetarisk mat har denna stekta frasiga karaktär. Såsen är en gammal favorit. Denna rätt rekommenderas alla vegetarianer som dagdrömmer om husmanskost.

2 portioner:

Zuccini i 1/2 cm tjocka skivor
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
ganska mycket salt & peppar

Såsen:
1 dl creme-fraische
en stor näve riven zuccini
1/2 hönsbuljong
1 msk vitvinsvinäger och 2 msk vatten
(man kan gärna ha vin istället ta då lite mer – fast inget vatten)
färsk timjan och finklippt gräslök
kanske lite cayennepeppar

Mos:
Potatis
smör
lite mjölk
salt peppar

Tidsmässigt är det bäst att sätta på potatis först, skalad och skuren i bitar.

Under tiden rör ihop kryddor och ströbröd. Lägg på en tallrik. Vänd skivorna med zuccini i ägg och doppa sedan båda sidor på ströbrödsblandningen. Stek i olja på medelhög värme i ca 10 minuter, stek på båda sidor.

Såsen: riv zuccini och koka upp med C-F, och resten av ingredienserna.

Moset: mosa.

Ps: tack till Lotten för alla fina ingredienser

Inga kommentarer: