lördag 18 september 2010

Zuccini och fårticka i gräddig pastasås


Fårtickan! En ny kompis.

3 portioner:
En stycke fårticka (denna klump kan ha vägt 250 gram kanske)
Lika mycket zuccini
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger
japansk soja
asiatisk fisksås
bladpersilja
+
svartpeppar
+
pasta eller ris

Finhacka lök, skär fårticka och zuccini i bitar och stek alltihopa, finhacka vitlök och släng ned när det andra börjar bli mjukt. Smaksätt med soja och några stänk fisksås i ett första steg. Häll på grädde och låt puttra en stund. Smaksätt lite mer med soja och fisksås samt vinäger. Finhacka en handfull persilja och rör ner (kan koka med en liten stund) Servera med pasta eller ris, strö eventuellt lite ost över och lite färsk persilja.

2 kommentarer:

Karin W. sa...

Fårtickan är nog en underskattad svamp. Inte många som tar tillvara den svampen trots att den är så lätt att hitta och knappast heller kan förväxlas med någon giftsvamp.

Torsk på Lax sa...

Härligt med svamp! Tack för tipset om pajen, gjorde också paj med grönkål häromdagen - dock med get- och blåmögelost och valnötter. Det var också gott.