fredag 10 september 2010

Koreanska mungbönsplättar med dip


Mungo gott och lätt som en plätt.

2 dl mungbönor (torra)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad purjo
1/2 dl sesamfrö

1/2 dl sojasås ljus
1 klyfta finhackad vitlök
1 tsk sesamolja
1/2 hackad röd chilli
1 msk socker eller flytande honung
1 tsk fisksås
några kvistar färsk koriander, finhackad

Låt mungbönorna ligga i vatten i 24 timmar. Sila dem sedan ordentligt & mixa till smet. Finhacka purjo och rör ner, tillsätt salt och vitpeppar.

Klicka ut i små plättar, ngn matsked i varje. Stek med ganska mycket olja, på båda sidor tills dom får färg.

Rör samman ingridiensera i dipsåsen.

1 kommentar:

Torsk på Lax sa...

Har inte testat att göra biffar av mungbönor någon gång, ska testa!