tisdag 14 september 2010

Vietnamesiska vårrullar med kyckling


Jag råkade ha alla ingridienser till färska vårrullar hemma, förutom räkor. På vietnamesiska restauranger brukar man kunna beställa en variant med kyckling istället för räkor – det hade jag däremot.

Rispapper - tag den större varianten
+
salladsblad
gurka i tunna stavar
tomat
morot hylad
thaibasilika - missa inte!
glasnudlar
+
kyckling
(kycklingbuljong, vitlök, ingefära)

såsen
1 lime
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk vatten
1 chilli
1 msk socker
massor koriander
1 vitlöksklyfta
lite sesamolja

Såsen kan man börja med. Pressa och hacka allt så fint som det går, blanda ihop och låt stå i kylskåpet.

Dela kycklingfiléer och koka mjukt i en koncentrerad buljong, med en skivad vitlök, skivad ingefära och en msk vinäger. Skär sedan kycklingen i tunna strimlor.

Glasnudlar: Det behövs inte så mycket - för 3 pers ca 1/4 av ett litet paket. Koka upp en kastrull med vatten och tag åt sidan, blötlägg nudlarna tills dom är mjuka. Sila av ordentligt.

Rispapper: rengör en bordsyta noggrant. Ta lite olja på hushållspapper och gnid in ytan (för att pappret inte ska fasta) tag varje papper och rulla runt det ett varv i det heta vattnet. Den kan vara lite stel fortfarande, den mjuknar även efter man tagit upp den ur vattnet - lägg pappret på det oljade bordet. Lägg upp några åt gången! Fyll lite lagom och rulla ihop.

Sedan är det bara att doppa i dippen så får du värsta smakflippen!

Öppen:
Avbiten:

1 kommentar:

Marcus sa...

Ser riktigt gott ut! :)