tisdag 21 september 2010

Tomatsoppa med kokosmjölk


Man får trösta sig med en soppa. En multikulturellt kryddad.

1 burk hela tomater + 1 "burk" vatten
1/2 burk kokosmjölk
1 grönsaksbulnong
liten bit ingefära
1 liten palsternacka
2 msk asiatisk fisksås
2 klyftor vitlök
svartpeppar
+
färsk koriander

Rosta vitlöken i kastrullen med skalet på, plocka ut när den börjar mjukna. Skala och skiva ner den tillsammans med skalad & skivad palsternacka, häll på tomaterna med tomatjuice (klipp upp dem grovt först) koka upp tillsammans med buljong och kokosmjölk, låt koka i 10 minuter, mixa slätt. Tillsätt en liten bit finriven ingefära och ca 2 msk fisksås, smaka av så sältan blir bra, svartpeppra.

Äggröra 2-3 port:
2 ägg
1 msk majonäs
2 msk creme-f
1/2 dl finriven parmesan
1 liten saltgurka
2 cm finhackad purjolök
salt pepper

Koka ägg, och finhacka det och gurka och blanda ihop med det andra. Vad det är för bröd? Saltå kvarns solrosbröd, jättegott.

Inga kommentarer: