fredag 24 september 2010
Pizza, tomassås med ansjovis och grillade grönsaker
Här kommer en till slags platt varm macka.
Jag är inte någon vitlöksfrossare av stora mått men i en god långkokt tomatsås tycker jag man kan pressa ner en hel del. Med anchovis får man sälta, syra och sötma och gör andra kryddor överflödiga.
2-3 pizzor:
sås:
1 burk hela tomater
1/2 burk ansjovis med spad
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
grill:
Spetspaprika, 2 st
1/2 liten zuccini
+
rödlök
soltorkade tomater (bra)
oliver
degen:
1,5 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1/2 paket jäst
1 msk oregano
Börja med degen. Ni vet väl hur man gör.
Sen kan du sätta igång med sås. Skiva vitlöksklytorna tunt. Fräs försiktigt i olivoljan (det ska inte få färg) tag de hela tomaterna och klipp sönder med en sax rakt i burken, lite hit och dit. Häll på i kastrullen, även anchovis+spad. Koka ej allt för häftigt i 30 minuter. Den ska tjockna till.
Paprika och zuccini: dela paprikan på mitten och ta ur kärnhus. Skiva zuccini i 1/2 cm tjocka skivor. På snedden så blir det långa snygga bitar. Olja en plåt och grilla (på S) i ugnen tills paprikan blir svart och bubblig. Zuccinin behöver bara se lite gyllene snygg ut. Tag ut låt svalna en aning och lägg sedan paprikan i en plastpåse några minuter. Sedan är det lätt att skala.
Med ugnen varm (225 grader) - knåda ut degen på en plåt - eller två rundlar. Förgrådda i några minuter. Stryk sedan på den goda såsen och topping + ost. Grädda tills det ser klart ut. Toppa med lite oregano.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hej!
Vi vill bjuda in dig på en vinprovning nu på torsdag. Maila till katja@spotandtell.se om du vill komma (bara ett fåtal platser kvar!). Läs mer om vinprovningen på http://spotandtell.se/blog/spotting/forhandsprovning-trio-chardonnay/
Ha en skön dag!
Skicka en kommentar