lördag 4 september 2010

Kryddig zuccinikaka med valnötter


Lottparty! Vi bjöd över lite vänner för att fira sommarens skörd. Solen tittade fram precis i tid och gräset gav oss bara knappt skönjbara fuktfläckar i baken. Det bjöds på smått och gott – provköket tog tillvara på ännu lite mer av zucciniskörden och gjorde en god och saftig kaka (lätt modifierad variant av ett recept jag hittat på ICAs hemsida).

3 dl grovriven zuccini
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk hela kardemummafrön
1 msk kanel
3 tsk bakpulver
1 dl valnötter, grovt hackade
2 dl rapsolja
+
ströbröd
florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Mortla kardemumma. Blanda alla torra ingridienser och rör ihop med äggsmet och olja. Smöra / ströbröda en form med ca 25 cm diameter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter på 175 grader. Låt sedan svalna. Sedan kan man klippa en stor "snöstjärna" i papper och sikta florsocker över kakan.

3 kommentarer:

Anna och Joanna sa...

Tack för kakan!

Kocken sa...

Tack själv! Hoppas att ni blir lottgrannar snarast.

Torsk på Lax sa...

Ser gott ut, squash är ju kick-ass och går att använda till allt!