fredag 10 september 2010
Koreanska mungbönsplättar med dip
Mungo gott och lätt som en plätt.
2 dl mungbönor (torra)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad purjo
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl sojasås ljus
1 klyfta finhackad vitlök
1 tsk sesamolja
1/2 hackad röd chilli
1 msk socker eller flytande honung
1 tsk fisksås
några kvistar färsk koriander, finhackad
Låt mungbönorna ligga i vatten i 24 timmar. Sila dem sedan ordentligt & mixa till smet. Finhacka purjo och rör ner, tillsätt salt och vitpeppar.
Klicka ut i små plättar, ngn matsked i varje. Stek med ganska mycket olja, på båda sidor tills dom får färg.
Rör samman ingridiensera i dipsåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Har inte testat att göra biffar av mungbönor någon gång, ska testa!
Skicka en kommentar