lördag 27 september 2008

Veteotto med svamp & aubergine



Liknar en risotto fast vete istället för ris och lite mindre av att passa på katrullen. Svamp och aubergine krämar ihop sig på ett trevligt sätt.

För tre pers:

2 dl matvete
1 grönsaksbuljong
5 dl vatten

1/3 aubergine
15 champinjoner, eller valfri svamp
1 gul lök
1/2 citron+skal
2 vitlöksklyftor
basilika
100 g parmesan

Koka matvete under lock på låg värme, tar ca 30 minter

Medan vetet kokar. Hacka svamp, aubergine, lök+vitlök, fräs i olja, tills det får färg. Pressa knappt en halv citron över blandningen, om man vill kan man blanda ner skalet av citronen finrivet, det ger god smak.

Häll ner svampblandningen i matvetet när det är bara lite vätska kvar. Låt puttra tills vätskan har sugits upp. Tag från plattan. Riv parmesan, ca 2 dl och rör ner tillsammans med en näve hackad basilika.

Servera med med lite mer parmesan på topp och en god sallad.

Inga kommentarer: