torsdag 18 september 2008
Ratatoj! vilken smarrig matlåda
Kriterier för en bra matlåda: DEL 2: Den skall inte vara i plast och micras för då får vi inlärningssvårigheter och kroniska sjukdomar. Men själva transportsträckan till micron verkar vara ok.
Bästa rata-kombon är utan tvekan en god fetaost. Sen kan man ta lite vad man vill. Ris, bulgur, pasta, macka, kanske lite kål? Man kan ju variera sig. Ratatouille är smart-lat storkok - bara att hacka grovt och sätta på spisen. Sedan går det av sig självt.
Drygt 2 liter matlåda, slurp:
1 aubergine
1 zuccini
2 gula lökar
en stor morot eller två mindre
2-3 paprikor - olika färg
2 paket krossad tomat
1 solo-vitlök eller 3 klyftor
2 grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1/2-1tsk salt
mycket nymald svartpeppar
+ feta
+ valritt tillbehör
_________________
Hacka alla grönsaker i grova bitar. Skjut ner i en minst 3 literskastrull, i botten 3 msk olivolja. Häll på tomaterna och skölj ut paketen med ett par msk vatten, häll på det också. Tillsätt buljong. Låt koka på låg värme i 30-40 min under lock. Rör om någon gång. Blanda ner tomatpure på slutet. Smaka av med salt och peppra på ordentligt. Peppar tycker jag är den bästa rataouillekryddan!
Det här slank ner:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar