onsdag 10 september 2008

Tonfisksallad med het dressing


Tonfisksallad är gott och bra på alla vis men kanske inte så revolutionerande receptmässigt. Men man kan ju fundera lite runt det här med dressing. Här är en snabblagad, syrlig och lite het.

Dressingen:

2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk sambal olek
1 liten klyfta färsk vitlök - riven

Bara att blanda ihop. Är man känslig för starkt kan man börja med halva mängden sambal och smaka av.

Jag gjorde en sallad med: tonfisk, ägg, ruccola, majs och bönor, rättika, lök, tomat och paprika. Prima och gott. Jag hade dock en avocado som var på väg att slinka ner och jag lite ångrar att den fick ligga kvar på diskbänken. Hade varit gott med något milt och krämigt till. Mackor ett par med fårost blev det också.

Inga kommentarer: