tisdag 9 september 2008

Sesam-nudel sallad


Den här rätten utgår från en förrätt jag smakat på en koreansk restaurang. Tydlig karaktär ger sesamoljan och de syrade morötterna. Enkelt med mycket smak.

För tre pers:
1/3 paket tunna risnudlar
1,5 dl syrade morötter
en stor näve haricot verdes
1 dm fint skuren purjo
2 tsk sesamolja
1 msk ljus japans soja
1 tsk socker
+
1 tsk rosade sesamfrön
1 tsk chilliflakes

_______________________

Koka risnudlar och haricot verdes, häll av vatten. Blanda nudlar och resten av ingredienserna i en skål. Strö över sesam och chilli på fatet.

Jag åt lite mungbönsbiffar till med god dipp men det har jag redan lagt upp på provköket. Lite stekt kyckling kan nog vara gott också. Salladen är ganska lätt så det kan vara bra med något varmt och mättande till.

(Har du inte syrade morötter så ta riven morot och pressa citron över, låt dra in en stund innan du blandar ner i salladen. Men annars är det ett tips till inköpslistan, skriv upp!)

Inga kommentarer: