onsdag 18 augusti 2010

Svart bön/majs-burgare och en lottanpassad tabouleh


Mer amerikansk inspiration. På Amtrack-tåget kunde man beställa en vegetarisk burgare som var förvånade god. Rökt paprikapulver är en ny upptäckt: rökig vegetarisk smak! Det ni. Går fint ihop med den söta majsen. Här är en variant:

Biffar:
1 burk svarta bönor, utan spad
2 ägg
1 rågad tsk rökt paprikapulver
1 rågad tsk mortlad spiskummin
1 röd chilli
1 tärning grönsaksbuljong
hackad persilja eller koriander
1,5 dl majs

Mixa allt utom majs och hackat grönt.

Klicka ut (ganska lös smet) i varm oljad panna, stek några minuter på varje sida, vänd försiktigt!

-----

Tabouleh:
1 dl kokt bulgur per person
minst lika stor volym som bulgur ska man ha grönsakshack:
mycket persilja
gul lök
tomat
zuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)
paprika
+
rikligt med pressad citron och olivolja
salt

Finhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren. Blanda med citron och olja, smaka av!

Servera med en klick creme fraiche och kanske lite smulad fårost. Det var gott!

7 kommentarer:

nina sa...

Vart hittar man rökt paprikapulver? Låter smarrigt värre.

Kocken sa...

Hej, jag köpte faktiskt i USA nyss, men man borde kunna hitta det i en butik som säljer spansk mat, finns säkert i saluhallar! Pimentón ahumado heter det. Eller en välsorterad kryddbutik. Prövade att google och hittade detta inte allt för dyra erbjudande: http://www.kryddlandet.se/index.php?main_page=product_info&cPath=1_28&products_id=12 (vet inte om detta är bra kvalitet eller inte dock!)

nina sa...

Oh, tackar! Jag ska ge mig ut på jakt!

Lady sa...

Hur många dl motsvarar 1 burk bönor?

Kocken sa...

Hej! Ca 2,5 dl. Lycka till!

Kocken sa...

Hej! Ca 2,5 dl. Lycka till!

Lady sa...

Tacktack!