måndag 16 augusti 2010
Persikopaj med hallon och banan
Lagades på lördagen. Även på söndagen.
4 persikor
2 bananer
2 nävar hallon
+
100 gr smör
2 msk socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Vaniljsås deluxe!
1/4 paket vaniljglass
1 dl grädde
Smuldegen har lite mindre mjöl än vanligt, dvs proportionellt mer smör. Blir då lite knäckigare. Blanda ihop mjöl, socker, gryn och smör i en bunke. Smöra en pajform, hacka upp persika och banan grovt, strö över hallon och överst smuldeg. man kan pimpa med valnötter eller dylikt. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ser du färgen gyllenbrunt så plocka ut!
Vaniljsås: Vispa grädden, låt glassen stå framme så den blir mjuk, mosa / blanda upp i grädden, förvara i kylskåp tills servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar