måndag 16 augusti 2010

Persikopaj med hallon och banan



Lagades på lördagen. Även på söndagen.

4 persikor
2 bananer
2 nävar hallon
+
100 gr smör
2 msk socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn

Vaniljsås deluxe!
1/4 paket vaniljglass
1 dl grädde

Smuldegen har lite mindre mjöl än vanligt, dvs proportionellt mer smör. Blir då lite knäckigare. Blanda ihop mjöl, socker, gryn och smör i en bunke. Smöra en pajform, hacka upp persika och banan grovt, strö över hallon och överst smuldeg. man kan pimpa med valnötter eller dylikt. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ser du färgen gyllenbrunt så plocka ut!

Vaniljsås: Vispa grädden, låt glassen stå framme så den blir mjuk, mosa / blanda upp i grädden, förvara i kylskåp tills servering.

Inga kommentarer: