lördag 28 augusti 2010

Hallonsallad med pecanötter och blåmögelost


Hallonsallad åt jag på resan i Santa Barbaras vindistrikt. Den var fruktansvärt god. (Länk till inlägget här –>) Väl hemma skördar jag sallad, rödbetor och gräslök på lotten och en egen variant. Fruktansvärt den här gången också.

Bladsallad
hallon
rödbetor
blåmögelost, smulad
pecannötter
sultanrussin (eller original torkade fikon)

vinegrette:
1/2 dl olivolja
knapp msk rödvinsvinäger
några hallon
salt (inte så mkt)
peppar
finhackad gräslök

Vinegrette - mixa ihop olja vinäger och hallon, blanda ner gräslök efter.

Servera som det är och kanske med ett gott bröd och en god kryddad olivolja att doppa i.

Närbild på dressing, ser ut som smoothie:
Här har försegått en hallonmassaker:

Inga kommentarer: