onsdag 18 augusti 2010
Svart bön/majs-burgare och en lottanpassad tabouleh
Mer amerikansk inspiration. På Amtrack-tåget kunde man beställa en vegetarisk burgare som var förvånade god. Rökt paprikapulver är en ny upptäckt: rökig vegetarisk smak! Det ni. Går fint ihop med den söta majsen. Här är en variant:
Biffar:
1 burk svarta bönor, utan spad
2 ägg
1 rågad tsk rökt paprikapulver
1 rågad tsk mortlad spiskummin
1 röd chilli
1 tärning grönsaksbuljong
hackad persilja eller koriander
1,5 dl majs
Mixa allt utom majs och hackat grönt.
Klicka ut (ganska lös smet) i varm oljad panna, stek några minuter på varje sida, vänd försiktigt!
-----
Tabouleh:
1 dl kokt bulgur per person
minst lika stor volym som bulgur ska man ha grönsakshack:
mycket persilja
gul lök
tomat
zuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)
paprika
+
rikligt med pressad citron och olivolja
salt
Finhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren. Blanda med citron och olja, smaka av!
Servera med en klick creme fraiche och kanske lite smulad fårost. Det var gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Vart hittar man rökt paprikapulver? Låter smarrigt värre.
Hej, jag köpte faktiskt i USA nyss, men man borde kunna hitta det i en butik som säljer spansk mat, finns säkert i saluhallar! Pimentón ahumado heter det. Eller en välsorterad kryddbutik. Prövade att google och hittade detta inte allt för dyra erbjudande: http://www.kryddlandet.se/index.php?main_page=product_info&cPath=1_28&products_id=12 (vet inte om detta är bra kvalitet eller inte dock!)
Oh, tackar! Jag ska ge mig ut på jakt!
Hur många dl motsvarar 1 burk bönor?
Hej! Ca 2,5 dl. Lycka till!
Hej! Ca 2,5 dl. Lycka till!
Tacktack!
Skicka en kommentar