tisdag 24 mars 2009
Zuccini- & broccolisoppa med getost
Broccolisoppa igen! Mild smak med en touch av chévre.
3 port:
2/3 broccolistånd
1 dm zuccini
1 gul lök
1 klyfta vitlök
7 dl vatten
1 hönsbuljong
1 vegobuljong
1/2 dl creme fraische
1 stor skiva chevré
(1 näve röda linser för mer mättande soppa)
+ vitt vin , eller vinäger
Fräs finhackad lök & vitlök i olja i en stor kastrull. (+ linser ev ) Dela upp broccoli i små buketter och skär zuccinin i bitar. Stek med löken en stund, häll sedan på vatten och buljong. Koka upp och sätt sedan lock på och koka på låg värme i 8-10 min. Känn så att grönsakerna är mjuka. Smaksätt med 1/2 dl vin, eller en tsk vitvinsvinäger för att få syra.Tag från plattan. Blanda ner ost i bitar och Creme-F. Mixa soppan slät. Smaka av med salt peppar och ev lite citron.
Servera gärna med den goda ruccola-hommusen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Du måste prova Zuccinisoppan med valnötsolja på Sardin (nytorget)
Tack för tipset Pontus! Sardin där har jag ätit middag en gång - det var mycket trevligt och gott.
Ser riktigt gott ut det här!
Skicka en kommentar