fredag 13 mars 2009

Morotsomelett med fårost och kapris


Väldigt bra och god middag i förhållande till de ynka minuter man lägger ner. En klassiker i mitt kök!

Per pers:

2 ägg
1,5 msk filmjölk eller mjölk
nypa salt & peppar
+
1 morot
1/2 gul lök
ev nypa spiskummin
1 msk kapris
1 tsk citronsaft
en bit fårost (eller vanlig ost)

Riv morot. Finhacka lök. Fräs med olja i stekpanna i några minuter. Salta & peppra lätt, (man kan också smula lite buljong över) krydda med spiskummin, pressa citron över och stek med kaprisen tills blandnngen är ganska mjuk. Lägg åt sidan. Vispa ihop omelettsmet, häll ut i stekpannan och låt stelna nästan klart. Häll på morotsblandningen på en halvan och smula ost över. Vänd dubbel och stek lite till. Servera med gott bröd och sallad. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: