lördag 28 mars 2009

Ceasardressing till Hanna


Jag har ju lagat Caesardressing ngn gång förut i provköket men jag har utvecklat receptet! Det här är ett beställningjobb och skall tas med på 30-årskalas ikväll. Någon tjusigt salladsupplägg finns därför inte att fota. Mitt nyinköpta saltkar från Tallin får gulla till det hela. Dressingen är trots sin trista look mycket god.

(Satsen är förresten betydligt större än det som syns på bilden - resten finns i plastburk redo att transporteras till Gubbängen)

10 pers ca:

2 dl olivolja
2 dl parmesan
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 msk citronsaft
1 msk kapris
1 msk kapris-spad
2 msk dijonsenap
1 burk sardeller
1 vitlöksklyfta riven
2 äggulor
1–2 msk vatten
+
svartpeppar

Mixa slätt.

Smaka av.

Salladen kan gärna ha:
Romansallad
parmesan
krutonger
och varför inte
tomat
lök

Vi får se om det går hem hos gästerna ikväll!

Inga kommentarer: