lördagen den 28:e mars 2009

Wokade grönsaker med halloumi


Man kan ju slänga ner lite vad man vill i pannan men pröva wok-såsen som ger god smak!

2 port:
1/2 broccoli, i delar
1 morot, skuren i sneda långa skivor
1 gul lök, grovt klyftad
näve champinioner, i ganska tjocka skivor
1 paprika, i stora bitar
(eller vad som finns att tillgå i kylen)
+
woksås:
1 msk ljus soja
1 msk fisksås
1 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk sesamolja
lite riven ingefära
1 klyfta vitlök, hackad
+
Halloumi
sesamfrö

Värm en wok/stekpanna på högsta värmen. Ta rikligt med olja. Låt pannan bli ritkigt het när du häller på grönsakerna. Stek en stund tills grönsakerna börjar få en anings färg, häll på såsen och låt steka tills vätskan nästan är borta.

Servera med stekt halloumi. Gott - även om den här konstiga sorten liksom bara smälte och kladdade i pannan – men jag stekte på tappert och tillslut så blev det stekyta om än i form av oformliga klumpar.

Inga kommentarer: