fredag 6 mars 2009

Broccolisoppa med pepparrot


Broccoli 2 för 10 kr. Den första går åt lätt men den andra har en tendens att bara ligga och mjukna i glömska. En just sådan tog jag i ett svep, det blev god och enkel soppa. Pepparroten sätter trevlig karaktär.

2 port:

1 stånd broccoli
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 msk färsk riven pepparrot (eller ta lite i taget och smaka dig fram)
1,5 dl turkisk yoghurt
1 buljongtärning
salt peppar

Fräs lök och vitlök i en kastrull. Dela broccoli i mindre buketter. Koka upp allt med vatten och buljong tills broccolin är mjuk men ej överkokt. Häll på vinet och pepparroten låt skjuda någon minut. Tag från plattan, plocka ut knappt hälften av broccolin - mixa resten slätt. Rör ihop med yoghurt och smaka av med salt & peppar.

1 kommentar:

Camilla sa...

Testade en variant på den här soppan..mums! Pepparrot och broccoli var verkligen gott tillsammans.