tisdag 24 mars 2009

Zuccini- & broccolisoppa med getost


Broccolisoppa igen! Mild smak med en touch av chévre.

3 port:

2/3 broccolistånd
1 dm zuccini
1 gul lök
1 klyfta vitlök
7 dl vatten
1 hönsbuljong
1 vegobuljong
1/2 dl creme fraische
1 stor skiva chevré
(1 näve röda linser för mer mättande soppa)
+ vitt vin , eller vinäger

Fräs finhackad lök & vitlök i olja i en stor kastrull. (+ linser ev ) Dela upp broccoli i små buketter och skär zuccinin i bitar. Stek med löken en stund, häll sedan på vatten och buljong. Koka upp och sätt sedan lock på och koka på låg värme i 8-10 min. Känn så att grönsakerna är mjuka. Smaksätt med 1/2 dl vin, eller en tsk vitvinsvinäger för att få syra.Tag från plattan. Blanda ner ost i bitar och Creme-F. Mixa soppan slät. Smaka av med salt peppar och ev lite citron.

Servera gärna med den goda ruccola-hommusen.

3 kommentarer:

Pontus H sa...

Du måste prova Zuccinisoppan med valnötsolja på Sardin (nytorget)

Kocken sa...

Tack för tipset Pontus! Sardin där har jag ätit middag en gång - det var mycket trevligt och gott.

Kalasgott sa...

Ser riktigt gott ut det här!