lördag 9 augusti 2008

Morotsoppa med ingefärsyoghurt


Jag bjöd några kompisar på morotssoppa i veckan, en portion blev över precis lagom för att fota till provköket. Bilden togs morgonen därpå i kallt skick, ser kanske därför lite.. styv? ut. Normalt sett är den varm och trevlig. Söt med lite sting. Gott och enkelt om man vill laga till flera snabbt!

5 portioner:

1 kg morötter
1,2 liter vatten
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljong i kuber
1 msk asiatisk fisksås
1/2 msk korianderfrö krossat i mortel
1 röd chili
1 burk kokosmjölk
1 citron

+

Turkisk yoghurt 2 dl
2 cm ingefära finhackad
1/2 tsk salt

Soppan: Hacka lök och fräs i 1 msk olja i en stor kastrull. Skala och hacka morötterna grovt lägg i kastrullen och häll på vatten och buljong+korianderfrö, låt koka under lock tills morötterna är mjuka. Tag från plattan, mixa soppan slät med en mixerstav. Finhacka en chili, tillsätt den och en pressad citron, fisksås samt kokosmjölk. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Blanda yoghurt med hackad ingefära och salt. Klicka i soppan vid servering.

Jag bjöd på baltiskt vitlöksbröd till! Finns under tillbehör snacks

Inga kommentarer: