tisdag 12 augusti 2008

Medelhavsomelett


Du tror kanske att det du ser är en pizza – men hallå har pizzadeg bara ägg och vatten i sig kanske?

En portion:

2 ägg
1 msk vatten

liten bit zuccini
liten bit aubergine
1/2 röd lök
1 klyfta vitlök
(citron) salt + peppar

parmesan
basilika
oliver

Skär grönsakerna i "munsbitar". Stek i olja tills dom får färg, pressa gärna några droppar citron över, salta och svartpeppra, riv vitlöksklyftan och låt steka med sista minuten.

Vispa ägg vatten och en nypa salt. Häll i varm stekpanna, låt underskiktet stelna, lägg sedan på grönsakerna. Sänk värmen en aning, lägg på ett lock eller tallrik. När omelettsmeten är fast skjut över på en tallrik och toppa med basilika och parmesan. Servera med lite hyvlad morot eller ngn sallad och lite rostat bröd.

Inga kommentarer: