lördag 9 augusti 2008
Koreanska pannkakor med dip
Uppskuren med såsen på:
Det kom en notification i Facebook (med ett foto på en måltid)
"Tillagt idag Uppladdad via Facebook i mobilen.
Mattias Lindberg (Sweden) skrev
klockan 12:34
Koreanska pannkakor med stark dipp samt en öl, på East. Så jävla gott! Ni måste prova någon gång."
– Det såklart vi skall pröva på en gång Mattias! Det ser fantastiskt gott ut. Ska bara googla lite på recept först.
__________
För 2 pers:
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 morot
1/2 mindre zuccini
Sås:
2 msk soja ljus japansk typ
1 msk socker
1/2 dl jordnötter
1/4 gul lök
1/2 röd chilli
1 tsk sesamolja
1 citron eller lime
1 tsk sesamfrö
1 vitlöksklyfta
Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt. Låt stå i kylskåpet en stund. Under tiden fixa ihop såsen. När det är klart: Hyvla morot och zuccini med en osthyvel och strimla sedan bitarna fint. Blanda i pannkakssmeten. Värm en stekpanna med olja i. Fördela smeten på 2-3 pannkakor, knappt en cm tjocka. Stek i 5 minuter på varje sida.
Såsen:
Finhacka vitlök, lök, chillli, hacka jordnötter, blanda ihop med socker, soja sesamolja, citronsaft och blanda i sesamfröerna.
Skeda på såsjoxet på pannkakorna och ät!
Originalbilden © Mattias Lindberg:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Fan vad bra Lina! Du är så duktig... Och snabb. Haha..
Men... 1/2 jordnötter?
Oj då. Just det! En halv dl blir väl lagom, skall skriva in det. Detta är supergott! Pröva!
Vinäger, sirap, soya, ättika. Några fler ingredienser som är i den riktiga såsen
Skicka en kommentar