tisdag 26 augusti 2008
Het klar fisksoppa
Hej Frida. Tack för den goda soppan här om veckan. Nu har jag prövat en variant! På en höft som vanligt.. Hade inget citrongräs hemma dock. Så jag tog citron. Funkade bra även om jag skall köpa till nästa tillfälle. Det ger ju karaktär. Lite majonäs på toppen gjorde susen dock. Missade jag ngt annat viktigt? XXX
2-3 pers:
1 liter vatten
2 morötter
200 gr vit fisk, sej kanske
1 dm purjo
1 cm ingefära
näve fryst bladspenat
1 citron
1 röd chilli
1 vitlölsklyfta
1 fiskbuljong
1 msk fisksås
+
majonäs
Koka upp vatten & buljong. Skiva morötterna i 1-2 cm tjocka skivor, koka i ett par minuter. Strimla purjon fint på längden, strimla ingefära fint, skär fisken i mindre bitar, finhacka urfröad chilli (börja med halva) och riv vitlök, sätt ner samtliga ingredienser i det kokande vattnet. Låt koka ett par minuter tills fisken är kokt. Pressa över citron och fisksås. Smaka av med salt och ev lite mer finhackad chilli.
Här serverad med japansk majonäs ringlad över soppan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar