söndag 1 juni 2008

Tapenade med rosmarin



1,5 dl svarta urkärnade oliver
1 msk olivolja
2 msk kapris
1 tsk balsamvinäger
1 tsk rosmarin
1 liten klyfta vitlök

Mixa och servera!

Idag får provkökets kompis Åsa några frågor.

– Åsa hur kändes rörorna?
– De kompletterade varandra bra, det var ju även en hoummos med - så då fick man en lite tung och mustig, en stark och en med mycket sälta. Och så blir det en fin färgkombo!
– Kul. Kände du förresten rosmarinen i tapenaden, det var ganska spontant islängt..
– Absolut! Den gjorde sig bra där.
– Ibland har jag även rosmarin i hoummus.
– Ja, det har jag också fått här ngn gång...
– Ah, så klart. Filmen vill vi också rekommendera eller hur? Du kanske vill berätta vad den heter.
– Oj, det blev väldigt mycket morgonsoffa här... men det kan jag väl göra. Det var Darjeeling Limited vi sett. Den får fem provköksskedar för estetiken, och tre provköksskedar för storyn, tycker jag.
– Tack för din medverkan.
– Tack för maten.

Inga kommentarer: