tisdag 24 juni 2008
Vegoburgare med runda pommes-frites
Coleslaw kräver ju burgare så det var bara att fixa ihop det också...
Vegobiff:
1 burk kidneybönor
2 msk maizena
1 näve bladspenat
3 ägg
1 vitlök
1 grönsaksbuljong
salt
peppar
Mixa allt utom spenaten, fräs den snabbt och rör ner i blandningen. Klicka ut en knapp dl per biff i varm stekpanna med olja.
Stek tills biffarna får lite färg på båda sidor. Satsen ger ca 15 biffar. Något som är lite kul är att dessa vegetariska biffar faktiskt ser ut lite grann som kött. Den är inspirerad av burgarna nere i hötorgshallen som också har lite maizena och spenat i sig. Där får man också:
Ajvar
fetaost
rödlök
oliver
tomat
till.
Runda pommes frites:
Beräkna 8 små färskpotatisar per person, skrubba dem först och skölj, rör runt i en bunke med olivolja, salt + pepper, rosmarin, vitlök och olja, rosta i ugnen i ca 30 minuter. Ett tips är att ta på mycket salt, potatisen "slukar" upp saltsmaken när den bakas.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar