torsdag 5 juni 2008

Kål nr 1



Det bästa med sommaren är den färska kålen sa någon. Det är väl en överdrift men visst är den fin när den kommer späd, grön och mjäll. God som den är men man kan ju också laga till, min lokal-kompis My efterfrågde något gott recept med vitål. Kommer fler!

Kål-wok med halloumi och salsa:

1/3 huvud färsk vitkål
1 morot
1 palsternacka
1 cm purjo
1 klyfta vitlök
1/2 grönsaksbuljong
1/2 lime

ite peppar

+Halloumi
+Salsa (se recept för 2 dagar sedan)

Strimla vitkålen fint
strimla purjon fint
hyvla morot och palsternacka

Fräs i lite olja, först morot, vitlkål, palsternacka, efter någon minut även lök+lök. När grönsakerna börjar bli lite mjuka så smula buljongen över, måste nästan vara en torr variant - m ni har en fetare variant typ knorr så kan man riva buljongen fint, pressa lime (eller citron) fräs tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande är lite krispiga. Al dente typ. Lite koriander på topp är alltid en höjdare.

Till detta är ju gott med lite halloumi och salsa.

Inga kommentarer: