fredag 12 december 2008

Kalamata-mung-biffar


Mungbönsbiffar har jag ätit på koreansk restaurang och sedan dess kopplat ihop det med asiatiska smaker. Räkor, soyadip och sånt. Här ett test med lite mer medelhavsstuk vilket blev gott. Det här var lunch och ganska lätt för kvällsmat kunde nog vara gott med klyftpotatis och tsasiki till också.

2 portioner:

4 dl mungbönor, blötlagda 1-2 dygn (Ej kokade, jag blötlägger ett paket och fryser in, det räcker till många satser, bara att tina under rinnande vatten)
1 näve kalamataoliver urkärnade
1 dl riven peccorinoost (eller annan smakrik)
2 nypor salt
1 dm finhackad purjo

+ ajvar & tomat-löksallad med olja och vinäger

Mixa mungbönor fint, mixa med kalamata-oliver en kort stund, rör ner ost och finhackad purjo och salt. Klicka ut till små biffar i het stekpanna, stek i olja. Servera på en gång, med tillbehör.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott! Jag hade inte tänkt tanken att blötlägga bönorna och frysa in. Tack för det tipset, nu blev det enklare att äta bönor. :)