tisdag 23 december 2008
Citronbiskotti
Bakade dessa till Farfar och lade i en fin burk. Tyckte att det var en strålande idé men mamma och pappa sneglade lite oroligt och sade att du får nog instruera Farfar att det är "doppa". Ok de är ju rätt hårda. Vi knaprade några nyss till kaffet. Mycket goda!
2,5 l vetemjöl
1,5 dl mandel
1 ägg
1,5 dl socker
skalet av 1 citron, finrivet
saften av 1/2 citron
1/4 tsk äkta vanilj (eller 1 tsk vaniljsocker)
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandlarna hela, i en stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner citronskal och saft försiktigt. Rör ihop torra ingredienser, och rör ner i ägget. Hacka mandeln grovt och rör ner. Knåda till en lång korv, platta ut den till 1,5 cm höjd. Grädda på bakplåtspapper i ca 20 minuter tills den börjar få lite färg. Tag ut och låt svalna. Skär sedan i 1 cm tjocka skivor och rosta i ugnen i ca 15 minuter, vänd på skorporna ngn gång.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar