lördag 20 december 2008

Chutney på rödlök med senapsfrö


Som sagt är det tänkt att bli en liten följetong med chutney här i provköket. Löken blir syrlig, söt - kryddig, helt fantastisk. God som tillbehör till maten, tex kyckling eller säkert hur bra som helst till annat kött, även om jag inte äter så mycket av det. Näst på tur är några mangos som ligger och mognar i en skål. Håll utkik för fler recept framöver!

5 rödlökar, hackade
3 klyftor vitlök, krossade hela skalade
1 dl äpplecidervinäger
1 tsk salt
1 dl honung
1 msk brunt senapsfrö
1 msk torkad ingefära
1/2 msk chilliflakes

Koka upp samtliga ingridienser, sänk värmen och låt puttra under lock på lägsta värme, i en timme. Fuska inte med koktiden, desto längre desto mjukare och finare blir chutneyn. Rör om då och då för att det inte skall brännas. Häll upp på väl rengjorda glasburkar. Enjoy y´all!

Inga kommentarer: