lördag 20 december 2008

Brysselkålsokonomiyaki


Uj vilket långt namn.. Jag återkommer till den här rätten i provköket. Men den går att variera så mycket och jag kan inte låta bli att laga den hela tiden.. Bryssel passade perfekt i den här! Många har säkert ett nät med lite bortglömd / vissen brysselkål i kylen den här tiden på året. Det är bara att skala bort några blad och steka japanska pannkakor!

En pers:
4 brysselkål(ar?)
3 cm purjo
1 näve parmesan eller annan god ost
1/3 morot
1 ägg
en nypa salt
+
1/2 msk ljus soja
1 tsk risvinäger (går bra med citronsaft)
1 tsk honung
+
majjo & alger
Går att köpa här: http://www.japanfood.se/

Hyvla bryssel med osthyvel, samma för moroten, skiva purjo tunt. Rör ihop med ägg och ost i en bunke, tillsätt en nypa salt. Värm en panna med olja, Skjut ner blandningen i pannan och stek några minuter på varje sida. Vänd försiktigt med stekspade. Pensla under stekningen båda sidor med soja-blandningen. Servera med japansk majonäs och alger. Smaklig måltid

Inga kommentarer: