tisdag 18 november 2008

Rösti med tartar och ost-schnitzel


En favoritrestaurang i närheten av mitt kontor är Moldau. Där serveras flera sorters schnitzel av servitriser i tyrolska klänningsliv. Lokalens alla möbler ser ut att ha huggits ur hela stockar. Stolar och bord, lampor, krokar – allt. Man kunde mycket väl ha befunnit sig i en tyrolsk alpstuga. Maten är god och såklart väldigt mättande. Jag improviserade ihop en egen variant – egentligen skall det vara panerad ost till, men jag fuskade lite och tog en bit halloumi skuren på längden.

Per person:

2 små potatisar
1/2 lök
1 liten klyfta vitlök
+ näve ruccola eller persilja
1/2 tsk salt
nypa chilliflakes

Tartarsås
2 msk majonäs
2 msk syrade morötter (eller saltgurka finhackad)
lite finhackad purjo

+ osten

+ vitkålssallad

Riv skalad potatis och lök, finhacka ruccola och blanda ihop med salt och chilli. Stek i stekpanna med olja ordentligt på båda sidor. Blanda ihop majjo, morötter och purjo och servera med stekt ost. Det här är gott.

Inga kommentarer: