måndag 3 november 2008
Grön ratatouille, ajvarlinser och ost
Jag gillar verkligen ratatouille, men ibland kan det bli så.. tomatigt. Prövade här en helt grön variant. Koriandern och senapsfröet gör smaken ganska speciell.
3-4 portioner:
1/2 liten zuccini
1/2 liten aubergine
1 palsternacka
1 dm purjolök
1 grön paprika
1 klyfta vitlök
+
1 dl vitt vin
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 tsk korianderfrö
1 tsk senapsfrö
1 tsk maizena
Skär zuccini och aubergine i 1/2 cm skivor, palsternackan i aningen tunnare skivor, stek i olja i några minuter, när grönsakerna börjar få färg, stek även med paprika och purjo och kryddor. Häll på vatten och vin samt en riven vitlöksklyfta, låt puttra under lock tills grönsakerna är mjuka. Gör en topp redning med maizena mjöl och red spadet lite.
Linser:
2 dl gula mung-linser eller röda linser
3 msk ajvar
2 tsk sambal olek
1/4 citron
Koka linserna i saltat vatten tills dom är mjuka med tuggmotstånd, det går på några minuter. Häll bort vattnet och skölj i en sil med kallt vatten. Fräs sedan de avrunna linserna i en kastrull i olja, rör ner ajvar, sambal och citronsaft. Smaka av med salt.
Stek lite halloumi till om så önskas!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar