torsdag 20 november 2008

Nudlar med ägg & sjögräs


Jag har haft ett paket sjögräs i skafferiet, sånt som man har i misosoppa – utan att riktigt vetat hur det skulle användas. Fick dock en känsla av att det skulle kunna passa med ägg.. Så jag prövade den här varianten:

2 port:

Breda risnudlar
4 dl hyvlad vitkål
2 msk torkat sjögräs
2 ägg
1 msk ljus soja
1 msk sweet chilli
2 cm ingefära, finhackad
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Sesamolja (1 tsk)
salt+chili
+klyfta citron

Koka risnudlarna i några minuter, tills dom nästan är klara, lägg ner algerna några sekunder. Sila av. Stek samtidigt vitkål, lök, vitlök, ingefära, samt nudlar+alger i 1 msk olja, stö en nypa salt och chilliflakes över. När blandingen verkar mjuk, kläck äggen över och rör runt, någon minut senare blanda ner swettchilli+soja+sesamolja. Har man inte sesamolja kan man strössla 1msk rostat sesamfrö över.
En klyfta citron är gott att pressa över vid servering.

Det blev riktigt gott.

Inga kommentarer: