måndag 17 november 2008

Mungbönsplättar med syrade morötter


Kvällsvard. Jag var precis sugen på en plain macka men hade inget bröd hemma. Däremot hade jag lite blötlagda mungbönor i frysen.

En liten portion:

1 dl blötlagda okokta mungbönor
(skall blötläggas i ett dygn, jag brukar ta ett helt paket och frysa in)
1 dryg msk syrade morötter
2 cm finhackad purjo
en nypa salt tsk salt
+ 1 msk sesam

Tina bönorna tex i lite varmt vatten, sila av. Mixa först bönorna och saltet, mixa med morot och purjo efter en stund men konsistensen behöver inte bli helt slät. tag små klickar med en sked och lägg på ett fat med sesam frö. Vänd. Stek i olja några minuter på varje sida.

Servera direkt med den goda dipsåsen:

1 msk soja
1 msk sweet chilli
1/2 msk citron- eller lime-saft

3 kommentarer:

rake K sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
rake K sa...

Vilken trevlig blogg jag hittade här!!
Ska absolut pova några av dina rätter!!
// Martina

Kocken sa...

Tackar och välkommen åter!

Lina