torsdag 7 oktober 2010

Mungbönsfrikadeller i tomatsås


Gott. Passar utmärkt som matlåda.

3 portioner ca:
4 dl blötlagda mungbönor (minst 1 dygn)
1 tärning grönsaksbuljong
1 liten riven morot
1 tsk spiskummin
svartpeppar
+
1 burk hela tomater
1/2 tsk salt & en nypa socker & 1 tsk rödvinsvinäger
2 klyftor vitlök
1 tsk oregano
2 msk olivolja
+
topping riven ost

Man kan börja med såsen, fräs finhackad vitlökt lätt i olivolja, hacka tomaten grovt, låt puttra ihop sig medan du gör frikadellerna:

Mixa mungbönor och buljong och kryddor, rör ner den finrivna moroten efteråt. Hetta upp en stekpanna och forma små bollar stek så att dom får färg på sidorna, skjut sedan ner dem i tomatsåsen och låt stå och puttra i tio minuter. (Dvs inte stormkoka).

Servera med pasta och lite riven ost på topp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

1 grönsaksbuljong står det – 1 vad då?

Kocken sa...

1 tärning! Eller motsvarande.

Anonym sa...

Tack för ett bra recept!
/kml

Slow-Eva sa...

Supergott! Tack för receptet.