torsdag 7 oktober 2010
Mungbönsfrikadeller i tomatsås
Gott. Passar utmärkt som matlåda.
3 portioner ca:
4 dl blötlagda mungbönor (minst 1 dygn)
1 tärning grönsaksbuljong
1 liten riven morot
1 tsk spiskummin
svartpeppar
+
1 burk hela tomater
1/2 tsk salt & en nypa socker & 1 tsk rödvinsvinäger
2 klyftor vitlök
1 tsk oregano
2 msk olivolja
+
topping riven ost
Man kan börja med såsen, fräs finhackad vitlökt lätt i olivolja, hacka tomaten grovt, låt puttra ihop sig medan du gör frikadellerna:
Mixa mungbönor och buljong och kryddor, rör ner den finrivna moroten efteråt. Hetta upp en stekpanna och forma små bollar stek så att dom får färg på sidorna, skjut sedan ner dem i tomatsåsen och låt stå och puttra i tio minuter. (Dvs inte stormkoka).
Servera med pasta och lite riven ost på topp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
1 grönsaksbuljong står det – 1 vad då?
1 tärning! Eller motsvarande.
Tack för ett bra recept!
/kml
Supergott! Tack för receptet.
Skicka en kommentar