måndag 18 oktober 2010

Portabelloburgare med smält ost och chilliaioli


Kanske måste man vara i sjukt god tid för att få gå på sitt jympapass och har en halvtimme att döda - kanske är man lite nördig och går in på Vivoklippet bara för att kolla "klippen" och kanske finns där portabellosvamp för 49 kr kg och chevreost för 14.90, kanske gör man då detta till middag. Kanske blir det jättegott!

2 portabellosvampar
+
Marinad:
1 msk ljus soja
1 tsk honung
2 msk olivolja
1 klyfta vitlök, riven
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
nypa salt
+
ost att smälta på
+
Aioli:
1 äggula
ca 1 dl olivolja
vitlöksklyfta
lite röd chilli
+
sallad
tomat
lök
+
bröd
kanske lite pommes, svamp är inte lika mättande som kött va

Blanda ihop allt i marinaden, marinera svamparna i 15 minuter, vänd några gånger under tiden och gnugga runt. Dom ska vara tunga och genommarinerade. Värm upp stekpannan med ordentligt med olja, stek på båda sidor i 15 minuter, tag de sista minuterna ost och lägg på svampen så den smälter.

Under tiden aioli, vispa äggula hårt och strila sakta olja ner tills konsistensen blir fast. Riv vitlök och blanda ned, smaka av med salt och en skvätt vitvinsvinäger. Blanda ner finhackad chilli.

Inga kommentarer: