tisdag 12 oktober 2010
Wokad rödkål med rostad sesam
Trippel-inlägg på rödkålen. Så här tycker andra om rödkål: http://sv.blogipedia.com/om/Rödkål/
Rödkål
Körsbärstomater
Zuccini
Paprika
Gul lök
Sockerärtor
+
asiatisk fisksås
risvinäger
+
smulad feta
sesamfrö
Finstrimla eller hyvla rödkål, finstrimla lök, skär upp resten ganska tunt också. Hetta upp pannan så mycket som det går, ta ganska mycket olja. Släng på allt utom paprika och körsbärstomater som man kan ta efter ngn par minuter. När det stekt en stund, häll lite fisksås och ngn tsk vinäger över - lägg på ett lock så woken ångkokas lite. Smaka av - fisksåsen är salt (fetan också) men man kan eventuellt ta lite vanligt salt också. När woken är klar - torka snabbt ut pannan med hushållspapper rosta sesamfrön i den redan varma pannan - strössla över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar