lördag 16 oktober 2010

Sesampanerad kyckling & tabouleh


Mer sesam.

kycklingfilé
lime
vitlök
salt
+
sesamfrö
torkad krossad chilli
+
1 tomater
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 stor knippe bladpersilja
1 citron
2 "portioner" bulgur
2 msk olivolja
Ett par nypor salt
+
lite matyoghurt eller c-f

Skär kycklingfile i tunna bitar, blanda med finhacka vitlök, pressa lite citron, salta och olja. Vänd bitarna i en skål med sesamfrö och torkad chilli. Det behövs inte ägg till panering om man vänder kycklingen försiktigt i stekpannan. Stek i olja, några minuter på varje sidan.

Tabouleh: Koka gärna bulgur i buljong. Finhacka tomat, persilja, paprika, gurka och lök. Blanda med avsvalnad bulgur med olja, citron och salt. Gott blire.

Inga kommentarer: