tisdag 23 februari 2010
Risenta rip-off
Jag växte upp i Trollhättan. Som vegetarian i tonåren gick man till butiken Hälso-Lasse för att köpa sitt köttsubstitut. Det doftade som det brukar i hälsokostaffärer, kvalmigt, kryddigt och sött. Man kunde även köpa torkad frukt, olika kosttillskott samt tofflor med massa små kulor i. Det fanns också ett slags nytt spännande godis gjort på sesam.
1 dl sesamfrö
1 msk kokos (kan skippas men fyll då på lite mer sesam)
2 msk solrosfrö (samma här)
1/2 dl ljus sirap eller honung
Rör ihop allt. Bred ut tunt in en teflonform, typ för sockerkaka. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter cirka. Kolla då och då mot slutet så att det inte bränns, men fröna skall bli riktigt gyllene. När kakan svalnar stelnar den. Den blir krispig och lite seg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
kanske en dum fråga men skalade eller oskalade sesamfrön??
Inte alls. Skalade skall det vara!
tack då ska jag och sjuka lillan prova detta i morgon!!
Skicka en kommentar