fredag 12 februari 2010
Lax med smörfräst spenat och körsbärstomater
Efter jag ätit detta en gång utbrast jag att det var det godaste jag ätit. Så säger jag i och för sig ganska ofta. Jag gillar mat helt enkelt.
Spenat färsk - Volymen krymper väldigt mycket. Räkna med en 1/8 del på fatet. Åk till förorten och proppa påsen full, det är mycket prisvärt. Annars kan väl fryst bladspenat gå an. Babyspenat försvinner till nästan inget och blir dyrt.
Lax - ännu godare att ha en hel färsk bit med skinn i ugn men jag hade en tinad filé, det funkar.
+
Citron
Creme Fraiche
Salt ´n peppar
Gör så här:
Stek laxen i smör på låg värme. Den skall knappt vara genomstekt.
När laxen nästan är klar: Fräs spenat lite olja, släng ner körbärstomater när spenaten sjunkit ihop (det handlar om någon minut) ta sedan en klick smör och rör runt. Snåla inte. Smaka av så spenaten känns mjuk och fin. Salta peppra.
Servera eventuellt med lite crem-f och en klyfta citron till laxen. Salt och peppar är jättegott till denna rätt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Färsk spenat som man smörfräser är underbart gott. Jag brukar alltid passa på att köpa de stora påsarna med lite grövre blad som brukar finnas till bra pris i shoppingladorna utanför stan.
Fast så här års, när bilen står insnöad för säsongen, får det bli frysspenat istället.
Hälsar fröken Dill
Skicka en kommentar