måndag 8 februari 2010

Pasta med rostade grönsaker


När man rostar grönsaker koncentreras smaken. Mycket gott till pasta!

2 portioner:

1 röd paprika
1 grön paprika
3 klyftor vitlök
1/2 gul lök
10 körsbärstomater
+
1/2 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger
salt peppar
+
ett par nävar babyspenat
tagliatelle
självklart lite parmaggio

Skär upp paprikan i ganska stora bitar. Klyv körsbärstomaterna på mitten. Klyfta löken i 4 delar. Behåll skalet på vitlökklyftorna. Pensla en plåt med olja. Rosta grönsakerna i mitten ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. De skall bli mjuka och
tomaten skall sjunka ihop till ett litet koncentrat.

Koka mot slutet tagliatelle al dente.

När grönsakerna är klara, koka upp grädde och vitvinsvinäger, plocka ut vitlöksklyftorna och mosa med en gaffel i grädden, låt en del av vätskan koka bort. Lägg ner tagiatelle & spenat och fräs runt tills konsistensen är inte är rinnig längre. Blanda ner de rostade grönsakerna - servera med lite hyflad parmesan. Servera på några spenatblad så ser det fint ut också.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Rostade grönsaker... GOTT! GOTT!
Tycker fröken Dill